MOD DE PREPARARE:
1/4
Mai întâi bate frişca până se întărește bine. Încorporează pe rând mascarpone, lichiorul de ouă și zahărul brun din trestie Diamant, iar la final adaugă şi smântâna.
2/4
Înmoaie scurt jumătate din fiecare pişcot în cafea și pune-le unul lângă altul într-o tavă (aprox. 36 cm x 22 cm). Deasupra pişcoturilor întinde un strat de cremă. Scufundă scurt pişcoturile rămase în cafea, pune-le deasupra cremei deja întinse și apoi adaugă crema rămasă deasupra celui de-al doilea strat de pişcoturi.
3/4
Lasă compoziţia să stea la frigider minim 3 – 4 ore, după care va fi gata de servit.
4/4
Înainte de servire, rade ciocolata în fulgi mărunţi şi presară-i deasupra. Un vis delicios.
Deserturi
Tiramisu cu lichior de ouă
- peste 60 de minute
- 8 porții
- uşor
Clasic și delicios, inconfundabilul tiramisu cu lichior de ouă este un desert care va fi foarte apreciat la masa de Paște în familie.
Produse folosite în reţetă:
INGREDIENTE
Pentru cremă:
200 g | de frișcă lichidă |
500 g | mascarpone |
150 g | smântână |
200 ml | lichior de ou |
75 g | zahăr brun din trestie Diamant |
De asemenea:
250 g | pișcoturi |
125 ml | cafea rece |
50 g | de ciocolată (cu un conținut de cacao de cel puțin 50 %) |