© Pfeifer & Langen România

MOD DE PREPARARE:

1/7

Pentru aluat, se bate untul cu zahărul brun din trestie Diamant. Apoi se amestecă oul și sarea, după care făina, cacaua și migdalele și se frământă până se obține un aluat omogen. Se înfășoară în folie alimentară și se lasă să se odihnească în frigider timp de 1 – 2 ore.

2/7

Se întinde aluatul între două straturi de folie alimentară până la o grosime de aproximativ 5 mm, se tapetează cu el o tavă (Ø 26 cm) și se înțeapă blatul de câteva ori cu o furculiță. Se acoperă cu hârtie de copt și se adaugă deasupra mazărea.

3/7

Se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C (cuptor cu convecție 160°C) timp de aproximativ 15 – 20 de minute.

4/7

Între timp, se taie ciocolata pentru topping și se topește împreună cu untul într-o baie de aburi. Se adaugă smântâna proaspătă și se lasă să se răcească puțin. Se bat ouăle, gălbenușurile, zahărul brun Diamant și sarea, apoi se încorporează în amestecul de ciocolată până la omogenizare.

5/7

Se scoate blatul din cuptor, se îndepărtează hârtia de copt și mazărea și se reduce temperatura de coacere la 140°C (cuptor cu ventilație 120°C).

6/7

Se întinde umplutura peste blat și se dă la cuptor pentru încă 25 – 30 de minute. Se lasă să se răcească.

7/7

Se decorează cu fulgi de ciocolată.

Deserturi

Tartă cu ciocolată

  • Peste 60 de minute
  • 1 tavă rotunda Ø 26 cm
  • uşor

Tarta noastră franțuzească de ciocolată este perfectă pentru cei care iubesc la nebunie ciocolata! Este pur și simplu delicioasă. Garantat!

Produse folosite în reţetă:

© Pfeifer & Langen România

INGREDIENTE

Pentru aluat:

140 g unt moale (sau margarină)
100g zahăr brun din trestie Diamant
1 ou (mărimea M)
1 vârf de cuțit de sare
150 g făină
20 g cacao (cernută)
25 g migdale măcinate
500 g mazăre pentru coacerea în orb

Pentru topping:

300 g ciocolată (65 % conținut de cacao)
80 g unt
150 g smântână proaspătă
3 ouă (mărimea M)
3 gălbenușuri de ou
40 g zahăr brun din trestie Diamant
1 vârf de cuțit de sare

Pentru decorare:

Fulgi de ciocolată