© Pfeifer & Langen România

MOD DE PREPARARE:

1/9

Se cântăresc toate ingredientele pentru aluat și se pun deoparte.

2/9

Se încălzește apa cu untul, zahărul și sarea într-o cratiță până când se topește untul. Se toarnă toată făina deodată și se amestecă totul până când aluatul se desprinde de pe fundul vasului ca o cocoloașă mare. Aceasta durează aproximativ un minut. Se ia oala de pe foc și se lasă la răcit.

3/9

Se preîncălzește cuptorul la 200°C (cuptor cu ventilație 180°C).

4/9

Se bat treptat cele patru ouă, pe rând, cu ajutorul unui mixer. Dacă aluatul este neted și se desprinde de pe lingură în fâșii lungi, nu este nevoie să fie adăugat al cincilea ou. Dacă aluatul este încă prea tare, se adaugă şi al cincilea ou.

5/9

Folosind o pungă de ornare cu o duză în formă de stea, se aşează aluatul în porţii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Asigurați-vă că lăsați suficient spațiu între porţiile de profiterol.

6/9

Se coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20 – 25 de minute. A nu se deschide ușa cuptorului, deoarece profiterolul își va pierde forma.

7/9

Se lasă să se odihnească în cuptor timp de 5 minute după coacere. Se taie în jumătate cât timp sunt încă calde și se lasă la răcit.

8/9

Se spală, se curăță și se taie căpșunele. Se bate frișca cu zahăr fin Brilliant până când devine tare, apoi se încorporează bucățile de căpșune.

9/9

Se umple bucățile de profiterol cu cremă de căpșune și se ornează cu zahărul pudră Diamant din dozator

Deserturi

Profiterol cu cremă de căpșune

  • cel mult 60 de minute
  • 15 bucăți
  • mediu

Cât de cremos trebuie să fie profiterolul? În ton cu sezonul căpșunelor, îți prezentăm o rețetă de profiterol umplut cu delicioasa cremă de căpșune!

Produse folosite în reţetă:

© Pfeifer & Langen România © Pfeifer & Langen România

INGREDIENTE

Pentru aluat:

250 ml apă
50g unt (sau margarină)
2 linguri zahăr fin extra alb Brilliant
1 vârf de cuțit de sare
150 g de făină
4 – 5 ouă (mărimea M)

Pentru umplutură:

400 g căpșune proaspete (cântărite și curățate)
400 g frişcă lichidă
30 g zahăr fin extra alb Brilliant
Dozator cu zahăr pudră Diamant