© Pfeifer & Langen România

MOD DE PREPARARE:

1/5

Se spală 2 portocale (organice), se usucă și se decojește un strat subțire de coajă (fără coaja albă). Se taie în fâșii foarte fine, de aproximativ 3-4 cm lungime, sau se rup fâșii subțiri cu ajutorul unei răzătoare pentru citrice.

2/5

Se decojesc toate portocalele și se taie pulpa în bucăți mici.

3/5

Se amestecă pulpa de portocală și coaja cu apa și zahărul gelifiant 1:1 Diamant într-o cratiță mare și se aduce la punctul de fierbere amestecând continuu.

4/5

Se lasă la fiert, la foc mare, amestecând timp de 4 minute.

5/5

Se toarnă imediat marmelada de portocale fierbinte în borcane și se închid ermetic.

Sfat: Pentru un gust mai intens, se pot adăuga la marmelada de portocale 3-4 linguri de rom sau 125 ml de vin de Porto, încorporându-le prin amestecare cu puțin timp înainte de a lua preparatul de pe foc.

Dulceţuri

Marmeladă de portocale (rețetă din Anglia)

  • Cel mult 30 min.
  • 8 – 10 borcane de 200 ml
  • simplu

Această marmeladă acrișoară de portocale este irezistibil de gustoasă.

Produse utilizate:

© Pfeifer & Langen România

INGREDIENTE

1 kg de portocale organice
1 kg de zahăr gelifiant 1:1 Diamant
125 ml apă