MOD DE PREPARARE:
1/5
Se spală 2 portocale (organice), se usucă și se decojește un strat subțire de coajă (fără coaja albă). Se taie în fâșii foarte fine, de aproximativ 3-4 cm lungime, sau se rup fâșii subțiri cu ajutorul unei răzătoare pentru citrice.
2/5
Se decojesc toate portocalele și se taie pulpa în bucăți mici.
3/5
Se amestecă pulpa de portocală și coaja cu apa și zahărul gelifiant 1:1 Diamant într-o cratiță mare și se aduce la punctul de fierbere amestecând continuu.
4/5
Se lasă la fiert, la foc mare, amestecând timp de 4 minute.
5/5
Se toarnă imediat marmelada de portocale fierbinte în borcane și se închid ermetic.
Sfat: Pentru un gust mai intens, se pot adăuga la marmelada de portocale 3-4 linguri de rom sau 125 ml de vin de Porto, încorporându-le prin amestecare cu puțin timp înainte de a lua preparatul de pe foc.
Dulceţuri
Marmeladă de portocale (rețetă din Anglia)
- Cel mult 30 min.
- 8 – 10 borcane de 200 ml
- simplu
Această marmeladă acrișoară de portocale este irezistibil de gustoasă.
Produse utilizate:
INGREDIENTE
1 kg | de portocale organice |
1 kg | de zahăr gelifiant 1:1 Diamant |
125 ml | apă |