MOD DE PREPARARE:
1/6
Se taie gutuile în bucăți, se îndepărtează cotoarele și vârful.
2/6
Se gătesc gutuile la aburi sau se fierb până când se înmoaie, apoi se stoarce printr-o sită fină și se scurge sucul. Se lasă la răcit.
3/6
Se măsoară 600 ml de suc și se toarnă într-o cratiță mare împreună cu sucul și lichiorul de portocale.
4/6
Se amestecă cu zahărul gelifiant 1:1 Diamant și se aduce la fierbere amestecând.
5/6
Se fierbe la foc mare timp de 1 minut, amestecând în același timp.
6/6
Se toarnă imediat preparatul fierbinte în borcane și se sigilează bine.
Dulceţuri
Jeleu de gutui și portocale cu Cointreau
- Cel mult 30 min.
- 6 – 8 borcane de 200 ml
- simplu
Îmbogățește-ți ziua cu o experiență aromatică remarcabilă: jeleu din gutui și portocale, armonizat perfect cu lichior Cointreau pentru a-ți oferi o combinație sublimă de arome dulci și amărui.
Produse utilizate:
INGREDIENTE
1,5 kg | de gutui |
125 ml | de suc de portocale |
25 ml | lichior de portocale (de exemplu Cointreau) |
1 kg | de zahăr gelifiant 1:1 Diamant |