MOD DE PREPARARE:
1/4
Se spală, se curăță și se pasează căpșunele.
2/4
Se cântărește 1 kg de căpșune, se amestecă cu zahărul gelifiant Diamant 1:1 într-o oală potrivită.
3/4
Se pune la fiert. Se lasă să fiarbă la foc mare timp de 4 minute, amestecând până când dă în clocot.
4/4
Se toarnă compoziția fierbinte în borcane și se închide ermetic.
Sfat: pentru o dulceață cu bucăți de fructe, se taie căpșunele în bucăți, se amestecă cu zahărul gelifiant 1:1 Diamant și se lasă la infuzat timp de 3-4 ore.
Dulceţuri
Gem de căpșune (rețeta clasică)
- Cel mult 30 min.
- 8 – 10 borcane de 200 ml
- simplu
Preparatul clasic obținut dintr-un 1 kg de căpșune și un 1 kg de zahăr gelifiant va avea întotdeauna succes!
Produse utilizate:
INGREDIENTE
1 kg | căpșune (cântărite în prealabil) |
1 kg | de zahăr gelifiant 1:1 Diamant |